30 cm átmérőjű szív alakú tortasütőben sütök 2 diós tortalapot.
Egy laphoz:
- 7 tojás
- 14 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 10 darált dió
- 8 g sütőpor
Ha a lapok kihűltek, kettévágom mindkettőt.
A csokikrémhez:
- 8 tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 35 dkg csokoládé
- 4 evőkanál kakaópor
- 35 dkg teavaj
- 20 dkg margarin (sütővaj)
- 20 dkg porcukor
A 8 egész tojást a cukorral gőz felett megfőzöm állandó keverés mellett. Kézi habverőt szoktam használni. Kb. 10 percig főzöm, majd hozzáadom az eltördelt csokoládét és az átszűrt kakaóport. Ez besűríti a krémet. A csokikrémet szobahőmérsékletűre hűtöm, majd hűtőbe teszem 1-2 órára. A kétféle vajat (margarint) a porcukorral habosra keverem mixerrel, s apránként hozzáadom a csokikrémet.
Következhet a 4 tortalap megtöltése. A lapokat megkenem csokikrémmel, s az egész tortát bevonom kívül is krémmel. Ezután én Smartflex kész narancsízű fondanttal vontam be a tortát, kb. 1,2 kg ment rá. Díszíteni lehet elképzelés szerint.
Jó étvágyat a tortához! 🙂
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.