Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dkg élesztő vagy 1 teáskanál száraz
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
Dióhab:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
Egyéb:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A tejet meglangyosítjuk a cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot, majd a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen, duplájára kelesztjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a diót. A tésztát 2 cipóra osztjuk, egyenként kb. 35 x 18 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabb szélét (35 cm) a két oldalon, sorban, szorosan kirakjuk meggyel majd mindkét oldalon ráhajtjuk a tésztát, úgy, hogy középen maradjon egy széles sáv. Ide belesimítjuk a diós tölteléket. Sütőpapírozott tepsibe óvatosan áthelyezzük. Előmelegített sütőben megsütjük 180 °C-on, kb. 20-25 perc alatt. Kihűlés után szeleteljük és meghintjük porcukorral.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!