Tészta:
- 40 dkg liszt
- 40 g szódabikarbóna
- 1 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál méz
- 2 db tojás
- 5 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Krém:
- 1/2 l tej
- 6 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 15 ml rumaroma
A tészta elkészítéséhez egy tálban a lisztet a szódabikarbónával elkevertem. Egy másik tálba tettem a kakaót a mézet, a tojásokat, a margarint és a porcukrot. Ezt jól kikevertem, és mikrohullámú sütőbe tettem 1 percre, majd habosra kevertem. A masszát a liszthez adtam, és kanállal addig kevertem, míg a kanál bírta. Lisztezett deszkára öntöttem és átdagasztottam. Mindig egy kis liszttel megszórtam a tésztát. Puha állagú, jól sodorható lett. Három bucit csináltam belőle. Egyenként megsütöttem a három lapot, egy 30 x 30 cm-es, kivajazott tepsi hátán. Megnézzük az ujjunkkal a lapot, ha már nem puha, akkor jó. Amikor kivesszük megkeményedik. Amíg a lapok sültek, a krémet elkészítettem. A tejet a lisztet a vaníliás cukrot sűrűre főztem, és langyosra hűtöttem. Eközben kikevertem a margarint a porcukorral és hozzáadtam a házilag elkészített pudingot. Alaposan összekevertem és tettem hozzá darált diót, valamint rumaromát. Még egyszer elkevertem alaposan a krémet és megtöltöttem vele a lapokat, a lapok tetejét. Tetszés szerint lehet díszíteni. Én dióval megszórtam. Egy éjszakára a hűtőbe tettem és másnap szeleteltem
Andi néni receptje az Andi néni saját receptjei oldalról, ahol még sok-sok finom házias étel és desszert receptjét találhatjátok meg.