Tészta:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- csipet só
- pici víz – ha szükséges
Töltelék:
- 70 dkg magozott meggy
- 15 dkg darált dió
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 5 dkg vaj
Kenéshez:
- 1 tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és becsomagolva hűtőbe tesszük. A töltelékhez kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a diót és a fahéjat. A fehérjéket pici citromlével habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába. A tésztát kétfelé vesszük, a felét belesimítjuk egy körülbelül 20 x 30 centiméteres, sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkáljuk és rá kanalazzuk a diós masszát, majd kirakjuk a lecsepegtetett meggyszemekkel. A megmaradt tésztával beborítjuk a süteményt, enyhén rányomkodva a töltelékre. Lekenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk és előmelegített, 180 °C – on , körülbelül 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, felkockázva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!