A tésztához:
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg sertészsír
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg finomliszt
- 12-15 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 6-7 evőkanál tej
A töltelékhez:
- eperdzsem
A tetejére
- 1 tojás
- 5 dkg darált dió
A tésztához valókat összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk. A tészta egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megkenjük eperdzsemmel, majd beborítjuk a maradék tésztával. A tetejét tojással megkenjük és a darált dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint a tetejét vaníliás porcukorral is megszórhatjuk.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!