Alap:
- 5 db szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál xilit vagy cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 kiskanál vaníliakivonat
Puding:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 evőkanál xilit
Teteje:
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 1 evőkanál porrá őrölt xilit
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Egy kb 24 x 24 centiméteres sütőtálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőt melegítsük elő 170 °C-ra. A kifliket karikázzuk fel és tegyük egy nagyobb tálba. Készítsük el a pudingot. A tejet a tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliával keverjük össze és öntsük rá a kiflire. Azután szórjuk rá a diót és kanalazzuk rá a pudingot. Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd halmozzuk a sütőtálba. A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd félidőben szórjuk hozzá a cukrot és a keményítőt, majd verjük fényes, masszív habbá. A habot simítsuk a kiflire és süssük körülbelül 20 percig.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!