Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 200 g vaj vagy margarin
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 3 tojás sárgája
- 200 g tejföl
- 250 g pirított dió
- 250 g cukor
- 70 g vaj (a kenéshez)
A tésztát begyűrjük. Hűtőbe tesszük kb. 30 percre. Addig elkészítjük a tölteléket. A pirított diót és a cukrot aprítóval ledaráljuk. A fele tésztát kb. 40×60 cm-re kinyújtjuk, lekenjük puha vajjal (lehet a tojások fehérjével), rászórjuk a dió felét. Felcsavarjuk. Egy tojás sárgáját pici tejjel elkeverünk és megkenjük a tekercseinket. Lehet a villa hegyével mintázni. Majd tetszőlegesen szeleteljük. Sütés 190°C-on, 20-25 perc. A megmaradt dióba teszünk 2 kanál szilva lekvárt (vagy amilyet szeretnénk), elkeverjük. A megmaradt tésztát kör alakúra nyújtjuk, lekenjük vajjal, majd a lekváros dióval. 16 felé vágjuk és feltekerjük. Lekenjük és megsütjük.
Oszuszki Erika receptje. Erika
oldalán még nagyon sok finomság receptjét találjátok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!