A tésztához:
- 110 g finomra őrölt dió
- 210 g cukor
- 3 tojásfehérje
- 15 g liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 75 ml tejszín
- 120 g csokoládé
- 25 g margarin
- 1 evőkanál rum
A díszítéshez:
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
- 30 g durvára őrölt dió
A tészta alapanyagait összekeverjük a liszt kivételével, és tűzön felmelegítjük. A tűzről leéve belekeverjük a lisztet. Zsírral kikent, liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170°C-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. Tűzről levéve kevergetve kihűtjük. Mikor már teljesen kihűlt, robotgéppel habosra verjük. A margarint kihabosítva hozzákeverjük, legvégül a rumot adagoljuk a krémhez. Nyomózsákból kúpokat húzunk, hűtőben dermesztjük, majd olvasztott tortabevonóval leöntjük és dióval szórjuk.