- 50 dkg liszt
- 2 vaníliaízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 4-5 evőkanál tejföl
Krém :
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
- 30 dkg dió
- 1,5 dl tej
Tetejére :
- 1 db tejcsokoládés tortabevonó
A tészta hozzá valóit össze gyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle, nagy gáztepsiben. A tejet meg melegítjük, beletesszük a cukrot. Mikor már majdnem forr, levesszük a tűzről és a darált dióra öntjük. A pudingot sűrűre főzzük a tejben és még melegen összekeverjük a diós masszával. A margarint habosra keverjük és a langyos, diós krémmel összekeverjük. Megtöltjük a lapokat és a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Bakk Sándorné receptje.