A tésztához:
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 8 dkg darált dió
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 4,5 dl tejföl
A krémhez:
- 4,5 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 1 teáskanál rum
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
A tésztához a tojásokat a cukorral és a tejföllel krémesre keverjük. A lisztet, sütőport, fahéjat, darált diót egy külön tálban összekeverjük, majd az előbbiekhez adjuk. A tésztamasszát két részre osztjuk. A 24 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Két lapot sütünk belőle, 180°C-ra előmelegített sütőben.
A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot is, és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, rummal, fahéjjal habosra keverjük. A krémet elfelezzük. Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a sütemény tetejére simítjuk. Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk. Hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok az olcsó süteményhez. Persze csak azoknak olcsó, akiknek a saját diófájukról van a süteményhez a dió.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!