Tészta:
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 tojás
- 25 dkg porcukor
- 2,5 dl olaj
- 40 dkg liszt
Krém:
- 1/2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg margarin
- kevés rum
- 15 dkg tésztamorzsa
- 1 csomag vaníliás cukor
A tésztához a tojásokat elkeverjük a cukorral, olajjal, az ízesítőkkel és a liszttel. Nehezen kavarható massza lesz, amit speciális formában megsütünk. A formát mindig bekenjük olajjal, hogy könnyen kijöjjenek a diócskák. Miután megsültek, még melegen körbevágjuk őket, hogy szép formájuk legyen.
A töltelékhez a levágott tészta-széleket ledaráljuk, langyos cukros tejjel leöntjük, hozzáadjuk a vaníliát, a rumot és a darált diót. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarinhoz. A diócskákat megtöltjük és kettesével összeragasztjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!