- 50 dkg darált háztartási keksz
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 doboz rumaroma
- 1 doboz vérnarancs aroma
- 1 doboz mandula aroma
- 1 doboz piros ételfesték
- 1 doboz zöld ételfesték
- 1 dl meleg tej
- 1/2 csomag fekete tortadara
A kekszet a porcukorral, a margarinnal, a tejjel és a rumaromával összekeverjük. Ezután 2 részre osztjuk a tésztát. Az egyik felébe vérnarancs aromát, piros étkezési színezéket, valamint fél csomag fekete tortadarát keverünk. A tészta másik felébe piros helyett zöld színezéket teszünk, és mandula aromával ízesítjük, ebbe tortadara nem kell. A piros tésztát 4 részre osztjuk, gombócokat formálunk belőle. A zöld tésztát is 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, majd a piros gombócokat bevonjuk a zöld tésztával.
Egy napra hűtőbe tesszük, majd cikkekre vágva kínáljuk.
Baranyai Anna receptje.