Tészta:
- 12 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 4 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg margarin
- 1 evőkanál tej
Töltelék:
- 3 dkg margarin
- 5 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál főzőtejszín
Csokimáz:
- 15 dkg csokoládé
- 1-2 evőkanál étolaj – gőz felett felolvasztjuk
A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd fél órát hűtőben pihentetem. Ezután 2 mm vékonyra sodrom és kiszaggatom. A töltelék hozzávalóit összefőzöm úgy, hogy kicsit karamellizálódjon, majd 25 dkg diákcsemegét (diófélék, mogyoró és aszalt gyümölcsök keveréke) adok hozzá és jól összekeverem. A kiszaggatott tésztát 180°C-on 5 percig elősütöm, ezután a töltelékből 1-1 kiskanálnyit ráhalmozok, majd vissza a sütőbe, és még 5- 6 percig sütöm (szárítom). Amikor kihűlt, a talpát olvasztott csokiba mártom.
Réti Andrásné Judit receptje.