Piskóta:
- 10 tojás
- 20 dkg glükonon
- 22 dkg liszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét habbá verem, majd hozzáadom az összes glükonont és azzal együtt tovább habosítom, míg kemény habot nem kapok. A tojássárgáját simára keverem és beleforgatom tojáshabba, végül beleszitálom a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és kakaót. A masszából 3 lapot sütök.
Krém:
- 1 üveg diabetikus meggybefőtt
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 13 dkg glükonon
- fahéj ízlés szerint (én fél kávéskanálnyit szoktam)
- 1 liter cukormentes habtejszín
A meggy levét leöntöm és felteszem forrni. Amíg melegszik, egy tálba teszem a glükonont, a keményítőt és a fahéjat. A meggybefőttre ráöntök 1 dl vizet, kicsit összerázom és ezt a levet ráöntöm a tálban lévő hozzávalókra, majd simára keverem. Ha forr a meggylé, hozzáadom a keményítős, glükononos keveréket és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzőm. Ha kihűlt, simára keverem géppel, majd hozzáadok 4 dl kemény habbá vert tejszínt.
Rétegezés:
- piskótalap
- meggyes krém fele
- meggyszemek
- annyi tejszín, hogy elfedje a meggyet
- mindezt megismétlem újra a következő réteghez is
- befedem a harmadik piskótalappal, és már kész is 🙂
A többi tejszínnel díszítek.
Kiss Bettina receptje.