Piskóta:
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém:
- 1,2 l tej
- 4 csomag vaníliaízű pudingpor
- 8 evőkanál cukor
- 400 g vaj/margarin
- 1 doboz őszibarack befőtt
- 4+1 evőkanál Nutella
- 50 g darabolt dió
- 50 g apróra vágott csoki
Keksz, a darab a keksz méretétől függ A barackbefőttből díszítésre félreteszünk 2 db-ot, a többit felkockázzuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat a cukorral habosra kavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. A lisztet, kakaót, sütőport összekeverjük, és beleforgatjuk a masszába. 175 °C-os előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsiben. A tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat/margarint habosra kavarjuk és a már kihűlt pudinggal simára keverjük, a krémet megfelezzük. Az egyik feléhez a felkockázott barackot, a másik felébe a Nutellát, a feldarabolt csokit, és a darabolt diót forgatjuk bele. A kihűlt piskótát kettévágjuk, az egyik lapot visszatesszük a tepsibe vagy tálcára, és megkenjük a Nutellás krémmel. Ráhelyezzük a másik lapot, a barackos krémet elsimítjuk rajta.Keksszel kirakjuk a tetejét. 1 evőkanál Nutellát meglangyosítunk mikróba, és a kekszek tetejére kenjük.
Gál Hedvig receptje.