A tésztához:
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg finomliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A tetejére:
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 dl tej
- 1 fiola rumaroma
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl Meggle cukrászhab
A tésztához a tejet a rumaromával elkevertem, és egy tálba tettem. A mazsolát beleszórtam, hogy egy kissé megázzon, duzzadjon. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdtem felverni, majd a cukorral kemény habbá vertem. A diót, lisztet, sütőport elkevertem, és a tojáshabba forgattam. A tésztamasszát ketté vettem, felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkentem, és 170°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem. A másik fele tésztát is elsimítottam a tepsiben, erre szórta a mazsolát és az aprított diót. Ezt is 170˘C-on sütöttem 14 perc alatt, 24 × 39 cm-es tepsiben. Kicsit hagytam mind a két tésztalapot hűlni, azután húztam róluk le a papírt.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral elkevertem, felfőztem, majd hagytam kihűlni. A tejszínt kemény habbá vertem. 2 kanál habtejszínnel elkezdtem keverni a pudingot, majd apránként adagoltam hozzá az összes keményre vert tejszínhabot. Jó habosra kikevertem.
Az alsó lapot egy tálcára helyeztem, a krémet rásimítottam, és diós-mazsolás tésztalappal befedtem. 3-4 órát hagytam állni a hűtőben, majd szeleteltem. Enyhén porcukorral a tetejét megszórtam. Jó étvágyat kívánok a sütihez! Maradék tojásfehérjéből készítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!