- 1 csomag háztartási keksz
- 1 csomag piskótakorongok
- 1 csomag étcsokoládés pudingpor
- 3 db Sport szelet csokoládé
- 6 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál rum aroma
- 12,5 dkg margarin
A tetejére:
- 2 db Sport szelet csokoládé
- kicsi olaj
- kicsi víz
A díszítéshez:
- 1 db kókuszos csokoládé
- kicsi olaj
- kicsi víz
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál mazsola
A pudingot kevés tejben a cukorral elkeverjük. 5 dl tejet feltesszük a tűzre a vajjal és a darabolt csokoládéval. Beleöntjük a pudingot a tejbe, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. 1 dl tejbe beleöntjük a rum aromát, és ebbe áztatjuk bele a kekszeket, a piskótatallérokat.
Egy 30 cm-es, magas falú hosszúkás tepsiformát kibélelünk sütőpapírral. Beletesszük a piskótakorongokat, jön a krém, utána a keksz és megint krém, míg el nem fogy. Másnapig hűtőbe tesszük.
Másnap tányérra borítjuk és lehúzzuk róla a papírt. A tetejére a 2 db csokoládét összevagdossuk, olajjal, vízzel összefőzzük, majd a tortát bevonjuk vele. A díszítéshez a csokoládét felvagdossuk, az olajat, vizet, kókuszt, mazsolát pár perc alatt összefőzzük és csak torta tetejére halmozzuk. Tálalás előtt egy órára hűtőbe tesszük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.