Tészta:
- 12, 5 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 1.5 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 tojás
- 7 evőkanál meleg víz
Krém:
- 2,5 dl tejszín
- 25 dkg cukor
- 12,5 dkg kakaó (holland)
- 35 dkg vaj vagy margarin
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formát kibéleljük szilikonos sütőpapírral.
A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport. A tojások fehérjéből habot készítünk. A tojások sárgáját a cukorral és a meleg vízzel habosra keverjük.
Ebbe a masszába finoman belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet, hozzáadjuk a fehérjék habját, eldolgozzuk, majd egy 17 cm átmérőjű formába öntjük, elsimítjuk Az előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük, de ez sütőfüggő! TŰPRÓBA! A kisült tésztát egy rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a cukorral felforraljuk jó 5 percig. Hozzáadjuk a kakaóport, simára keverjük és a meleg krémhez hozzáadjuk a vaj/margarin harmadát . Hagyjuk kihűlni, szépen besűrűsödik. A maradék vajat/margarint keverjük habosra . Adjuk hozzá a kihűlt csokis keveréket és az egészet habosra keverjük. A tésztát három lapba vágjuk. A krémet gondolatban négy részre osztjuk. A lapokat megtöltjük, a tortát kívülről körbe kenjük, majd hűtőbe tesszük pár órára. (nálam ez egy éjszaka volt) A krémet nagyjából olyan vastagságúra kentem, mint a tészta. Másnap a maradék krémet átkeverjük. A tortát egy tálra tesszük, majd a krémmel tetszés szerint körbe kenjük és a tetejére is teszünk. Tetszés, ízlés szerint csokoládékkal, gyümölcsökkel dekoráljuk.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!