A tésztához:
- 10 tojás
- 20 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 15 dkg liszt
A krémhez:
- 4 csomag csokoládés pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 1,2 liter tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 30 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
A díszítéshez :
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál kakaópor
Az oldalára:
- 10 dkg csokoládéforgács
A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Az így elkészült masszát egy 23 × 38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és 180°C-on készre sütjük.
A krémhez a csokoládés pudingport a liszttel, a tejjel, a keserű kakaóporral és a csokoládéval megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leragadjon. Ha kihűlt, margarinnal és ízlés szerinti cukorral csomómentesre, krémes állagúra kikeverjük. A piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük vele a lapokat. Rátesszük a tetejét, és felvert tejszínhabbal díszítjük. Milka szívecskés bonbonnal és csokoládéforgáccsal díszítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!