Nem mutatok újdonságot ezzel a recepttel, ugyan a palacsinta hozzávalóiból hiányzik a szódavíz, viszont a tojáshabtól légiesen könnyed a tészta és a tekerés is eltér a szokványostól.
Palacsinta :
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 1 kiskanál só
- tej
Töltelék :
- 50 dkg krémes túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 – 4 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 evőkanál tejföl
- 10 dkg étcsokoládé
- 0, 5 dl tej
A tojást válasszuk ketté, a tojássárgáját a lisztet és a cukrot keverjük simára, majd adagoljunk hozzá annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk. Pihentessük kb 15 percig. Azután a tojásfehérjét a sóval verjük habbá, majd óvatosan forgassuk a masszába.
Felhevített palacsintasütőben, kevés olvasztott vajon süssük ki a palacsintákat a szokásosnál kicsit vastagabbra. ( kb 10 db )
A túrót villával törjük össze és keverjük össze a többi hozzávalóval . A tejet forrósítsuk fel, tördeljük hozzá a csokoládét, majd keverjük simára.
A palacsintákat osszuk kétfelé és helyezzük egy olajjal bekent fóliára úgy, hogy félig fedjék egymást. Kenjük rá a csokoládé felét, majd erre a túró felét és a fólia segítségével tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva. Így járjunk el a megmaradt palacsintákkal is. Az így kapott roládot vágjuk kb ujjnyi vastag szeletekre és meglangyosítva, porcukorral vagy reszelt csokoládéval kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!