Piskóta:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg kakaópor
- 15 dkg liszt
Krém:
- 4 dlg narancslé
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg vaj
- 2 db narancs
A tojások fehérjét a cukorra kemény habbá verjük, majd beletesszük a tojások sárgáját, a sütőport, a kakaóport, a lisztet. Körülbelül 22 cm átmérőjű formába öntjük. 160 °C-on, 40-45 perc alatt megsütjük. Négy lapra vágjuk.
A 3 dl narancslevet a cukorral összeforraljuk, majd besűrítjük az 1 dlg narancslében elkevert pudingporral. Kihűtjük, habosra keverjük a puha vajjal, majd beleforgatjuk a narancs reszelt héját és a filézett narancsgerezdeket.
Megtöltjük a lapokat, de úgy hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Egy órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
A dermedés után csokival leöntjük, úgy hogy az oldalán lecsorogjon. Tetszés szerint díszítjük.
Bagyinszki Mónika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!