- 3 bögre liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1/4 bögre kakaópor
- 1 evőkanál rumaroma
- 10 dkg margarin
- 1 bögre cukor
- 1 és 1/2 bögre tej
- 1 tojás
- 10 dkg főzőcsokoládé
A díszítéshez:
- dekorcukor
A lisztet, a sütőport, a kakaóport összeszitáljuk, a margarint apró darabkákra vágjuk, majd összemorzsoljuk a liszttel, és hozzáadjuk a cukrot. A tojást és a rumaromát a tejjel összekeverjük, a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzákeverjük a lisztes morzsához. 2-2 evőkanállal tegyünk a kivajazott formákba. Megszórjuk a tetejét színes szórócukorral, majd előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük.
Fogadjátok szeretettel, a 13 éves lányom sütötte.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.