- 25 dkg kókuszzsír (vaj)
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 5 dkg azonnal oldódó kakaópor
- 5 dkg durvára őrölt mandula
- 30 dkg keksz
- 2 tojás
A kókuszzsírt kis lángon felmelegítjük. A tojásokat felverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a tejet hozzákeverjük. A langyos zsiradékot összekeverjük a mandulával, majd hozzáadjuk a cukros kakaót is. A krémet alaposan kikeverjük. A formát kibéleljük alufóliával vagy sütőpapírral, és az alját kevés krémmel bekenjük. Erre ráhelyezünk egy sor kekszet, amit bekenünk a kakaós krémmel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére fóliát borítunk, és nehezékkel lenyomtatva legalább 4 órára, a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon. Ezután a süteményt a formából kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, és a hideg kutyát 1 cm vastag szeletekre felvágjuk. Előre elkészíthetjük, mert legalább 1 hétig eltartható a hűtőszekrényben.
Ötlet:
Mindenfajta keksz, amiben nincs töltelék, felhasználható ehhez a süteményhez. Különösen finom, ha a krémbe tej helyett kevés rumot teszünk, de tetszés szerint ízesítve is készíthetjük.