- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 22,5 dkg lágy vaj
- 15 dkg barna cukor
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaníliás pudingpor (nem főzős)
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília eszencia
- 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy tejcsokoládé
- ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió
Előmelegítjük a sütőt kb. 200°C-ra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félrerakjuk. Egy nagy tálban krémesre keverjük a vajat, barna cukrot és a kristálycukrot. Miután a cukor feloldódott, hozzáadjuk a pudingport, ha elkeveredett, mehet bele a tojás és a vanília. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papírral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.
Rozsnyó Kati receptje.