Kisebbik lányom, Cintia 8. szülinapjára készítettem ezt a tortát. Még vannak hibák, de fejlődök! 🙂
Tészta:
- sütöttem egy 8, egy 6, és egy 3 tojásos piskótát különböző méretű kerek formákban
Krém:
- 5 dl Meggle habtejszín
- 20 dkg legalább 50%-os étcsokoládé (én 65%-osat használtam)
- 1 csomag főzés nélküli zselatin, amit csak bele kell a krémbe önteni, de szerintem a fele is elég lett volna, elég masszív lett a krémem 🙂
A krémhez a tejszínt habbá verjük. A csokit gőz felett megolvasztjuk, s a felvert tejszínhez adjuk. A zselatint is hozzáöntjük, s kész is. Lehet tölteni a tortát. Én a lapokat hajnalban sütöttem, a bevonás azért hibás, mert este csináltam, mikor elaludt a kicsi és bevallom, már elég fáradt voltam, hogy a vajkrémmel egyenletesen kenjem, meg hagyjam rajta kicsit száradni díszítés előtt, így maradt díszítésnek szintén tejszínhab… Így is majdnem éjfélkor végeztem, és miért ne, várt a műszak hajnalig a fiammal… De nagyon finom volt, és nagy volt az öröm! Jó étvágyat!
Niki receptje.