Forrás: La Donna Moderna
Megihletett. Némi módosítással, az alábbi módon készítettem el:
- 20 dkg étcsokoládé
- 9 dkg vaj
- 2 evőkanál méz (az eredeti recept helyett én maradék narancshéj-szirupot használtam el hozzá, de egy teáskanál méz is került bele)
- 25 dkg keksz vagy kétszersült (egyszerű háztartási kekszet választottam)
- 10 dkg diákcsemege, amit mazsolával tovább gazdagítottam (az eredeti recept ugyanis 5-5 dkg magokat és mazsolát ajánl, ezért a diákcsemege kézenfekvőnek tűnt)
- rum vagy whisky, írja az eredeti recept – most jöttem rá, hogy ez teljesen kimaradt 🙂
A csokit feldaraboljuk. A kekszet saját, felbontatlan zacskójában hagyva nyújtófával durva darabokra törjük. A diákcsemegében a nagyobb méretű darabokat (kesudió, paradió, aszalt gyümölcsök) kisebbre vagdaljuk. A mézet, vajat összeolvasztjuk vízfürdő fölött. Hozzáadjuk a csokit, összeolvasztjuk, egyenletesre keverjük. Beleszórjuk a diákcsemegét. Belekeverjük a kekszet. Alaposan összekeverjük a masszát. Sütőpapírra öntjük, és szalámiformára elrendezzük, majd jó szorosan feltekerjük a papírt, és a két végét összekötjük, akárcsak a szaláminak. Hűtőben kifagyasztjuk – mennyei! A recept eredeti oldalán képek segítenek, lépésről lépésre.
Vida Andi receptje.