A tésztához:
- 4 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg darabolt étcsokoládé
A tetejére:
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál víz
- színes szórócukor
A tésztáját ugyanúgy készítjük el, mint a piskótát szoktuk. Ezután a masszát kettéosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Kivajazunk és lisztezünk egy 17 cm-es kuglófformát, majd rétegezve belekanalazzuk a tésztát úgy, hogy közben beleszórjuk a csokidarabokat is. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Amikor kihűlt, elkészítjük a cukormázat, rácsorgatjuk a kuglóf tetejére, és megszórjuk a színes cukorral.
Goldné Tokaji Éva receptje.