A tésztához:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás
- pici só
- 40 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
- 2,5 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 citrom leve
A mázhoz:
- 20 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Először a tölteléket készítjük el: a hozzávalókat habosra keverjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd tovább keverjük a margarinnal és a sóval. A réteslisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a a kikevert masszához. A tészta felét a sütőpapírral bélelt, 25×39 cm-es tepsibe tesszük, rásimítjuk a túrós tölteléket, végül rá a másik fele kakaós masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A mázhoz az apróra tördelt csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
Én 2/3 rész csokit a tészta tetejére simítottam, az 1/3 részt pedig zacskóba töltöttem, a végén egy pici lyukat vágtam és átlósan mintákat csurgattam a félig megdermedt csokimázra.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!