Tészta:
- 6 tojás
- 9 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál rumaroma
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
Hab:
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál zselatin
Máz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- étolaj
A tojást nagyon habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Három egyforma részre osztom, és három lapot sütök belőle 30 × 22 cm-es tepsiben. Kb. 10 perc a sütési idő laponként. Félreteszem hűlni. A krémhez a pudingport és a cukrot felfőzöm a tejben, hozzáteszem az aromát, és hűlni hagyom. A margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összeturmixolom, hogy jó krémes legyen. A kész krémet alsó lapra rákenem, és a sütit hűtőbe teszem. A habhoz a zselatint felmelegítem és a felvert tejszínhabba keverem. A krémre ráborítom a középső lapot, arra kenem a tejszínt, végül az utolsó lappal befedem. Jól lenyomkodom. A mázhoz a csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, és rákenem a sütemény tetejére. 2 kanálnyit félreteszek, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején a máz, rácsorgatom. Pár órára hűtőbe teszem.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.