- 20 dkg (50 %-os, jó minőségű) étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 dkg Holland kakaópor
- 2-3 evőkanál tej
- narancs aroma ízlés szerint, de el is hagyható
- porcukor a forgatáshoz
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojásokat, mindezt jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi anyagot. Jól kidolgozzuk a tésztát, 1 órára hűtőbe tesszük, majd gombócokat formázunk belőle és porcukorba forgatjuk. Kicsit állni hagyjuk, majd ismét beleforgatjuk, (kb. 40 gombóc) és 170-180°C-on 10-12 percig sütjük. Nagyon fontos, hogy nem tovább!! KÍVÜL MÉG PUHA LEGYEN!!!
Isteni finom, abba sem lehet hagyni az evését! 🙂
Réti Andrásné Judit receptje.