A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12 dkg puha rama margarin
- 0, 5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2 tojás
- 12 szem áfonya
- fél tábla csoki
A tetejére:
- 1 tojás fehérje
- 10 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 12 szem áfonya
- 1 tábla csoki
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
A tojásokat cukorral margarinnal, keverőgépben habosra kikeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót a csoki és az áfonya kivételével. A muffin sütőt muffin kosarakkal kirakom, mindegyiket csak félig teszem a masszával ekkor mindegyiknek a közepébe teszek egy szem áfonyát és kis szelet csokoládét, erre ismét masszát teszek és 180 °C-on, 20-25 perc alatt megsütöm. Amikor kihűlt a csokoládét gőz felett felolvasztom a margarinnal és az olajjal a kihűlt tészták tetejét bevonom. A tojás fehérjét gőz felett cukorral citrommal kemény habbá verem és a már megdermedt csokira díszítem citromfűvel és áfonyával díszítettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok