- 3 tojás
- 1 evőkanál víz
- 3 evőkanál olaj
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg fagyasztott szeder (pár szemet hagytam ki a tetejére)
- 2 dl habtejszín
- 13 dkg porcukor
- 3 vaníliás cukor
- 1 csomag étkezési zselatin
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, majd magas falú, előzőleg kivajazott, lisztezett mikrózható 17-18 cm-es edényben tesszük és 6 perc alatt 750 Watt-on a mikróban megsütjük. A szedret lecsepegtetjük és botmixerrel jól össze törjük. a mascarponét a két fajta cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a szedret, ezután 2 dl habtejszínt kemény habbá verünk és óvatosan belekeverjük a krémbe. Az étkezési zselatint kevés vízzel csomómentesre keverjük és mikróban teljesen feloldjuk (kb. 20 mp) és langyosra hűtjük, végül a krémhez adjuk. A tortát elvágjuk 3-4 felé, ki, hogy szeretné és a krémmel megkenjük, a tetejét és az oldalát is. A másik 2 dl habtejszínt is kemény habbá verjük a habfixálóval és tetszés szerint kidíszítjük a kész tortát.
Mészáros Erika receptje.