Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 dl olaj
Csoki krém:
- 750 ml tejszín
- 500 g Manner csoki (lehet bármilyen más tortabevonó)
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Málna krém:
500 g fagyasztott de már kiolvasztott málna
500 ml tejszín
3 csomag habfixáló
4 evőkanál porcukor
Málna zselé:
- 500 g fagyasztott málna
- 2,5 dl víz
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
A tojásokat kettészedjük. A sárgáját a cukorral, olajjal, kakaóporral, liszttel kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Egy 25 x 35 cm-es tepsiben 10 perc alatt megsütjük. Ebből három külön lap készül. A recept 1 lapra vonatkozik. A hideg tejszínt kemény habbá verjük és várunk amíg szobahőmérsékletű nem lesz. A csokoládét felolvasztjuk gőz felett, majd amikor ez is kicsit kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a tejszínhez, végül a kakaóport is.
Anita Gálné Kerti receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!