Tészta:
- 3 tojás szétválasztva
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- fél dl olaj
- fél dl víz
- 2 evőkanál holland kakaópor
A tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját 1 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel felverem. Amikor már habos, összekeverem a fehérjével, a sütőporos liszttel és a kakaóporral. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 180°C-on megsütöm. Nem szárítom ki, mert akkor nem tudom feltekerni. Amikor megsült és kihűlt, leveszem róla a papírt, majd a következő krémmel töltöm:
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dkg cukor a tejbe
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 5-7 dkg kókuszreszelék
- kb. 10 dkg apróra vágott eper
A tejet a cukorral felteszem, és a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm. A margarint a porcukorral kikeverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem. Ekkor hozzáadom a kókuszreszeléket, majd a kész krémmel a lapot megtöltöm, de a külső részre is hagyok belőle. A lapra kent krémet eperkockákkal meghintem, és feltekerem. A rolád külső részét is megkenem kókuszos krémmel, majd eperrel és olvasztott csokoládéval díszítem, végül kókusszal meghintem.
Domján Mária receptje.