A kókuszgolyókhoz:
- 25 dkg krémtúró
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
A tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 4 tojás
- 1 evőkanál kefir
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
A kókuszgolyók hozzávalóit összedolgozzuk. A massza jól formázható kell legyen, ha nem elég kemény, még kevés kókuszt keverünk bele. Mikor a massza készen van, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, fóliával bélelt tányérra tesszük, és hűtőben pihentetjük, amíg a tésztát megcsináljuk. A tésztához csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral, beledolgozzuk a kefirt. A langyosra hűtött csokoládét a tojással összekeverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport a masszába keverjük. A kókuszgolyókat sütőpapírral bélelt, lekapcsolható oldalú formába tesszük, egymástól kisebb távolságra. A tésztát ráöntjük, majd 180°C-os sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, hagyjuk picit hűlni, közben a csokoládét felolvasztjuk ,és belekeverjük a nem felvert tejszínt. A tészta tetejét bevonjuk a csokoládéval, mikor már majdnem megkeményedett, megszórhatjuk kókuszreszelékkel. Lehűtve szeleteljük. Nagyon finom, és könnyen elkészíthető!
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!