2
2 x 3 tojásból készült egy csokis és egy piskóta torta lap. A töltelék tetszés szerint.
A csokis krém:
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál cukor
A vaníliás krém:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 doboz mascarpone
- 2 x 2 dl tejszín
A tetejére:
- 1 tábla ét vagy tejcsoki
- 5-7 dkg vaj
- 1 dl olaj
A tortalapokat 3 egyforma részre felvágom. Majd a közepétől egyformára kőr alakba kiszúrom.
Amikor kiszúrom a tészta karikákat összerakom egy csokis egy világos. A pudingot a szokásos eljárással külön-külön felfőzöm és kihűtöm. A tejszínt egybe felverem és kétfelé veszem. A csokis ha kihűlt akkor hozzáadom a fele tejszínt vagyis a felvert hab felét. Az egyik tortát ezzel a krémmel töltöm meg. A másik tortát pedig a vaníliás krémmel, csak még kikeverem hozzá a mascarponét és összekeverem. Ez a krém kerül a másik tortába. A tetejét a csokisnak felolvasztott csokival leöntöm és diszítem. A vaníliásat marcipánnal díszítettem.
Domján Mária receptje.