- 4 tojásfehérje
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- csipet só
- 0, 5 dl étolaj
- 10 dkg durvára vágott dió
Krém :
- 4 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk rajta a diót. A tojásfehérjét a cukorral és a sóval habbá verjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat és óvatosan összekeverjük a sütőporos liszttel. A masszát a dióra simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük. Ha a tészta megsült deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd vízgőz felé tesszük és addig kevergetjük amíg besűrűsödik. Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a csokoládét. Amikor már a krém kihűlt kézi mixerrel hozzádolgozzuk a vajat.
A tésztát 3 részre vágjuk és betöltjük a csokoládékrém 3 / 4 – ed részével, a maradékot pedig a sütemény tetejére simítjuk. 1 – 2 órára hűtőbe tesszük, majd a széleket egyenesre vágjuk és tetszés szerint felszeleteljük. Durvára vágott dióval díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!