Tészta:
- 8 tojás szétválasztva
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 3 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Máz:
- 12 dkg vaj (vagy margarin)
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzá keverjük a tojások sárgáját. A szárazanyagokat elkeverjük,majd egy fakanállal hozzá keverjük . Sütőpapírral bélelt 23×37 cm-es tepsibe öntjük és 180 °C-ra melegített sütőben tűpróbáig sütjük. (30 perc). Még melegen kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy másik deszka segítségével visszafordítjuk.
Amíg hűl egy picit, elkészítjük a mázat.
A vajat felolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, ha beleolvadt, akkor már nem melegítjük tovább, kézi habverővel csomómentesre keverjük a kakaóporral, majd a süti tetejére öntjük, szépen elterül, vagy egy spatula segítségével szétkenjük. Egy óra alatt megszilárdul és akkor gyönyörűen szeletelhető.
Lisztet nem tartalmaz a tészta!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!