Valami isteni finom! Ha nem tudsz mit kezdeni a tojásfehérjével, no meg a szabadidőddel, akkor hajrá!! Kicsit munkaigényes, de nem fogod megbánni!
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 30 dkg darált dió
- 5 dkg piskótamorzsa (el is hagyható)
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett felverjük, hozzáadjuk a diót, a morzsát, és óvatosan összekeverjük. Habzsákba töltjük, kifliket formázunk a tepsibe, majd nagyon lassú tűzön inkább szárítjuk, mint sütjük (kb. 160°C-on 20 perc).
Krém:
- 5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag csokoládés pudingpor – mindezt összefőzzük, lehűtjük
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük. Habzsákba tesszük és a kihűlt kiflik tetejére nyomunk egy-egy csíkot. Kicsit dermesztjük, majd olvasztott csokoládéba forgatjuk.
Máz:
- 20 dkg csokoládé
- 3-4 evőkanál étolaj – összemelegítjük
Most mogyorókrémmel készítettem, isteni finom volt!!
Réti Andrásné Judit receptje.