A piskótához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10-15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 3 evőkanál jó minőségű kakaópor
A bevonáshoz:
- ét tortabevonó csokoládé
- 1-2 evőkanál étolaj
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük, a fehérjét habbá verjük. A habból 3 kanálnyit a sárgájához forgatunk, majd ezt a többi habhoz keverjük óvatosan. A lisztet apránként adagolva belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagyméretű sütőlemezre öntjük, és egyformán eloszlatjuk rajta. 15-20 perc alatt megsütjük. Egy másik sütőpapírt enyhén meglisztezünk, és erre fordítjuk rá a piskótánkat. Az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, a másik papír segítségével pedig feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a pudingot, jól összedolgozzuk, és betöltjük a tekercsünket. Egy kis krémet hagyhatunk a díszítéshez. A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, és behúzzuk vele a roládot. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Jákli Judit receptje.
Judit összes többi csodás receptjét itt olvashatjátok!