Tészta:
- 6 tojás
- 15 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 15 dkg liszt
A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kevert, átszitált lisztet.
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 20 dkg margarin
- cukor ízlés szerint (kb. 10-16 evőkanál)
Díszítés:
- 3 dl habtejszín
A krémhez a 2 csomag csokoládés pudingport a liszttel, a tejjel és a keserű kakaóporral megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leragadjon. Ha kihűlt, 20 dkg margarinnal és ízlés szerinti cukorral csomómentesre, krémes állagúra kikeverjük. A piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük vele a lapokat. Rátesszük a tetejét, és felvert tejszínhabbal díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.