A tésztához :
- 2 db citrom
- 31 dkg vaj
- 31 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- 31 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A megkenéshez és a töltelékhez:
- 20 dkg csokoládé
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 zacskó habfixáló
A megszóráshoz:
- kakaópor
Az egyik citrom héját lereszeljük, és mindkettő levét kifacsarjuk. A vajat a cukorral, az egyik csomag vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát elfelezzük, majd két egyforma lapot készítünk belőle. A tepsit sütőpapírral béleljük, a mérete 24 × 38 cm. Belesimítjuk a tésztát, és 180°C-ra előmelegített sütőben, 200°C-on 15-20 percig sütjük ki egyenként őket.
A lapokat a vízfürdőben megolvasztott csokoládébevonóval megkenjük. Mielőtt megdermed,hullámokat húzunk bele.
A tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral és habfixálóval felverjük. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, és jól kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a felvert kemény tejszínhabot. A tejszínes habot az alsó lapra simítjuk, és ráfektetjük a másik lapot. Kakaóporral meghintve kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!