Tészta:
- 2 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál langyos méz
- 50 g vaj
- 450 g liszt
- 5 + 2 evőkanál tej
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- kakaópor
Máz:
- 1 tojásfehérje
- fél citrom leve
- 20 dkg porcukor
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót. A szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 evőkanál kakaóport, amit előzőleg 2 evőkanál tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából is (25 × 35 cm), majd 180-200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot. Habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz adjuk a cukros margarint, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk.
Összeállítjuk a sütit a képen látható módon. A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével. Rásimítjuk a süteményre, hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Receptet a Nosalty oldalán találtam, megsütöttem és lefotóztam Nektek.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!