- 60 dkg érett szilva
- vaj a formához
- 4 cl szilvapálinka
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3 szétválasztott tojás
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1,5 dl tejföl
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Egy tűzálló formát vajjal kikenünk és a fél szilvadarabokkal körberakjuk. Pálinkával meglocsoljuk és fahéjjal megszórjuk. A sütőt 250°C-ra előmelegítjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, közben a keményítőt is beleszórjuk. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük. Először beleforgatjuk a tejfölt, majd a tojáskrémet. A masszát rásimítjuk a szilva tetejére. A sütő középső részére tolva 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Tipp:
Szilva helyett készíthetjük sárgabarackkal, almával, körtével vagy nektarinnal. A tojásmasszába tehetünk finomra őrölt mogyorót vagy mandulát is.