A tésztához:
- 3 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl étolaj
- 40 dkg csillagtök – tisztán mérve!
- 30 dkg finomliszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió
- 5 dkg rétesliszt
A tetejére:
- 2-3 evőkanál baracklekvár
- 3 evőkanál grillázs
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a szódabikarbónával, a sütőporral és az étolajjal – elektromos habverővel – habosra keverjük. A lereszelt csillagtököt és a lisztet hozzáadjuk. A mazsolát és a durvára vágott diót a rétesliszttel összekeverjük, mert így a mazsola és a dió nem ül le a sütemény aljára, hanem egyenletesen eloszlik benne. Ezt is a tésztához adjuk, és kiskanálnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tésztát beleöntjük. 220 °C-on melegített sütőben 10 percig, majd a hőfokot csökkentve 170 °C-ra kb 40 percig sütjük.(TŰPRÓBA!) A sütés fél idejénél alufóliával betakarjuk a tetejét. A sütőpapírt lehúzzuk róla és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tetejét baracklekvárral lekenjük.(nem kötelező,porcukorral is megszórhatjuk). 2 evőkanál kristálycukrot egy serpenyőben méz sűrűségűre felolvasztjuk és 3 evőkanál durvára vágott diót rászórunk, elkeverjük.Margarinnal kent tányérra borítjuk.Hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben összezúzzuk és a süteményre szórjuk.Tetszés szerint szeleteljük. (Bármilyen tökkel elkészíthető!)
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!