- 1 tábla tejcsokoládé
- 1 tábla fehér csokoládé
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- fél citrom héja reszelve
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- mentalevelek
A csokoládékat egyenként gőz fölött megolvasztjuk. Egyenként hozzákeverünk 1 tojás keményre felvert habját. Fóliával bélelt magas falú formába rétegezzük a masszát a következő sorrendben: ét-, fehér-, tejcsoki. Mélyhűtőben 4 órát fagyasztjuk. A tejet felforraljuk a menta levelekkel, lefedve hűlni hagyjuk, hogy a menta illatát átvegye. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, reszelt citromhéjjal, 2 evőkanál vaníliás pudingporral. A langyos tejhez keverve forráspontig hevítjük, de nem forraljuk. Többször megkeverve várjuk meg, míg krémszerűre sűrűsödik. A hideg vaníliamártást tányérra adagoljuk, bele egy szelet csíkos fagylaltot, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.