A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál rum
A töltéshez:
- baracklekvár
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
A sütőporral elkevert lisztet, a margarint és a porcukrot összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot, majd összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor még egy kis rumot teszünk hozzá. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütjük. Két-két karikát összeragasztjuk lekvárral, olvasztott csokival bevonjuk.
A sütemény tojás nélküli, és a csokimáz megdermedése után azonnal fogyasztható, vagyis nem kell várni, hogy bepuhuljon.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!