A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál Coca-Cola (kb. 1,8 dl)
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 15 dkg margarin
- 8 evőkanál porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 7 dl Coca-Cola
- 6 evőkanál cukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a kakaóport, a kólát és végül a sütőporral elvegyített lisztet. Géppel jó alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd egy spatulával óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit. Én egy 20 × 30 cm-esben sütöttem, de véleményem szerint inkább válasszatok pár centivel nagyobbat, mert igaz, hogy rendkívül mutatós a magas tészta, ám én mégsem bántam volna, ha a végeredmény egy kicsit vékonyabb… 😉 Szóval a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a vaníliás pudingot néhány evőkanál tejjel és a cukor felével simára keverjük, majd a többi felforralt tejhez öntjük, és megfőzzük. Míg hűl, a margarint kikeverjük a maradék porcukorral és a kókuszreszelékkel. A két krémet összekeverjük, és a tészta tetején elegyengetjük.
A Coca-Colában megfőzzük a csokoládés pudingot, ízesítjük cukorral, majd langyosra hűtjük. Ezután a krémre simítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Én egy éjszakán át a hűtőben hagytam, érdemes előző nap elkészíteni. Fogyasztás előtt meleg vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, a díszítés pedig ízlés szerint, én most fehér csokival dobtam fel egy kicsit.
Szabókiné Jung Andrea receptje.