Kakaós tészta:
- 6 tojássárgája
- 2 egész tojás
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 g kakaó
- 50 ml olaj
Tojáshabos tészta:
- 6 tojás fehérje
- 200 g cukor
- 50 ml olaj
- 1 evőkanál ecet
- 100 g keményítő
Krém:
- 0,5 l tej
- 1 csomag vanília puding
- 2 evőkanál keményítő
- 100 g cukor
- 300 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 140 g kivi ízesítésű zselé
- 300 ml víz
- kb. 400 g pilóta piskótatallér
A tojások sárgáját, 2 egész tojást, cukrot, vaníliás cukrot mixerrel habositjuk, beleöntjük az olajat, tovább mixereljük, majd a kakaóval elkeverjük. Végül a sütőporos lisztel simára kavarjuk a tésztát. A 6 tojásfehérjét elkezdjük habositani, majd beleöntjük a cukrot, kemény habbá verjük. Beleöntjük az olajat, az 1 evőkanál ecetet és a keményítőt. Óvatosan össze kavarjuk. A tepsibe beleöntjük a barna tésztát. Majd rá a tojáshabos tészta. Egy pálcikával körkörös alakban keverjük össze a kétfelé tésztát. 25 x 35 cm-es tepsiben, 170 C°-on, kb. 40 perc alatt megsütjük. A krémet a hagyományos módon készítjük. Ha a tésztánk kihűlt, kettévágjuk. Közben elkészítjük a zselét: 300 ml forró vízbe keverjük bele a zselét. Akkor használjuk ha kezd kocsonyásodni. A tészta alsó részét a krém felével krémezzük, majd rárakjuk a piskotattallérokat, úgy, hogy a csokis része legyen lefele. Az üregeket , amik a körök közt kialakulnak, a zselével kitöltjük. Újra krém és a lap másik része. A tetejét lecsurgatjuk csokimázzal. A hűtőbe kicsit pihentetjük szeletelés előtt.
Oszuszki Erika receptje. Erika
oldalán még nagyon sok finomság receptjét találjátok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!