Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 20 dkg vaj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 10 porcukor
- 1 csomag tasakos citromhéj
- 2 evőkanál tejföl
- kb. fél dl tej
Krém:
- 0,5 liter tej
- 12 dkg kristály cukor
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 csomag tasakos citromhéj
- 4 dl 20%-os tejföl
Teteje:
- 1 tojásfehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- egy marék kandírozott citrom
Először a pudingot készítettem el, hogy hadd hűljön addig amíg majd a tészta készül. A pudingport a citromhéjat és a cukrot kevés tejjel simára kevertem. Felengedtem a többi tejjel, majd sűrűre főztem. Folpackkal letakartam, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Amikor már langyosra hűlt akkor hozzákevertem a tejfölt. Szép sima krémet kell, hogy kapjunk. A lisztet és a porcukrot átszitáltam. A többi hozzávalókkal együtt egy linzertésztát készítettem, amit ketté vettem. A tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral. Az egyik tésztát kinyújtottam és beletettem a tepsibe, villával megszurkáltam. Erre ráöntöttem a tejfölös pudingot. Kinyújtottam a másik tésztát, amit a pudingra helyeztem, ezt is megszurkáltam villával. Az előmelegített gázsütőben 4-5 fokozaton 30 perc alatt megsütöttem. Két óra hosszát hagytam a tepsiben hűlni a süteményt, hogy a puding megkeményedjen. Amíg hűlt a süti addig elkészült a tetejére a tojáshab. A tojásfehérjéből géppel el kezdtem habot készíteni, közben hozzáadtam a citromlét és porcukrot. A kemény állagú krémet rákentem a süti tetejére és megszórtam a kandírozott citrommal.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!